Cum evaluam

In gradinita noastra evaluarea se aplica conform normelor propuse de curriculumul national folosindu-se documente scolare avizate de MEC (caiet de evaluare pe nivel de varsta: evaluare initiala, sumativa), iar evaluarea continua este un obiectiv urmarit pe toate ariile de stimulare si domeniile studiate la grupa, indiferent de varsta copiilor.

 

Sistemul nostru de predare are copilul in centrul activitatii, iar cadrul didactic are la indemana pe tot parcursul anului metodele traditionale: observarea permanenta/teste/fise de lucru, chestionare catre parinti, inclusiv finalitati de proiecte tematice impreuna cu acestia (lectii deschise). Toate acestea sunt sustinute de evaluarile initiale periodice si finale de catre psihologul unitatii noastre. Ca o permanenta a prezentei parintilor in mediul scolar al copiilor din gradinita este „Miercurea – ziua parintilor”, cand oricare dintre doritori poate asista, lucra in echipa cu propriul copil si chiar sa impartaseasca din experientele personale intregii grupe.

Acest proiect este o forma de evaluare continua mai ales pentru parinte, in mod nemijlocit a dezvoltarii copilului. In egala masura imbunatateste confortul si siguranta mediului pentru prescolarii unitatii noastre.

Nu in ultimul rand, raman emblematice momentele create, tot ca forma de evaluare a progresului copiilor serbarile de sfarsit de semestru si sezatorile tematice: Ziua mamei si Ziua tatalui.